Professioneel vakmanschap van ontwerp tot realisatie

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma

Protocol en maatregelen

Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma heeft in verband met het Coronavirus een protocol opgesteld om mogelijke besmetting te voorkomen;

Algemeen
Speciale voorzieningen op de werkvloer in verband met het virus zijn vooralsnog niet nodig. Het RIVM geeft aan dat de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het virus te voorkomen heel simpel zijn. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Zoals ’s morgens geen vroeg bakje op de zaak. Kortom contacten minimaliseren. Wij overleggen zoveel mogelijk met klanten over de maatregelen die we treffen. Het kan geen kwaad zelf ook overleg te houden met de klant.

Het gaat om de volgende maatregelen die we met zijn allen moeten opvolgen;

Werkvloer
• Was je handen regelmatig en droog deze af met papier.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.
• Schud geen handen.
• Vermijd onnodig lichamelijk contact.
• Schaften zoveel mogelijk in kleine groepen, spreek dus tijden af met onderaannemers die ook gebruikmaken van de schaftvoorziening.
• Houd, indien mogelijk, zoveel mogelijk afstand tot elkaar tijdens het werk en het schaften.
• Schaften bij voorkeur in je eigen bus en niet bij klanten in huis.
• Juist nu is het belangrijk om materiaal te bestellen en op het werk te laten afleveren, voorkom dat je het moet ophalen.
• Denk om je algemene hygiëne en gebruik je gezonde boerenverstand!

Kantoor
• Was je handen regelmatig en droog deze af met papier.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.
• Schud geen handen.
• Vermijd onnodig lichamelijk contact.
• Schaft zoveel mogelijk in kleine groepen, spreek dus tijden af met onderaannemers die ook gebruikmaken van de schaftvoorziening.
• Houd, indien mogelijk, zoveel mogelijk afstand tot elkaar tijdens het werk en het schaften.
• De kantine niet meer gebruiken voor de pauzes, pak een bak koffie en schaft op je werkplek of loop een blokje, dit om onnodig groepsvorming te voorkomen.
• Maak geen afspraken op het kantoor en klanten en vertegenwoordigers.
• Denk om je algemene hygiëne en gebruik je gezonde boerenverstand!
• Let erop dat ook jouw collega’s zich hieraan houden en spreek ze erop aan als ze dat niet doen.