Professioneel vakmanschap van ontwerp tot realisatie

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma

‘Wij’ zijn genomineerd!

Twee van onze projecten zijn genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020. Nieuw Grettinga in Harlingen in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie en de monumentale boerderij in Goutum in de categorie Particuliere Woonbeleving. Beide projecten zijn ontworpen door Penta Architecten. 

Nieuw Grettinga is een prachtig nieuwbouwproject aan de Grettingalaan in Harlingen, dat bestaat uit 12 levensloopbestendige woningen. Deze zijn gebouwd in de stijl van de voormalige Cocosfabriek. Meer over Nieuw Grettinga leest u hier. 

In een bestaande monumentale boerderij in Goutum hebben we twee woningen gerealiseerd voor twee bevriende families. Meer hierover leest u hier. 


BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. De prijs is voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. Op 22 oktober 2020 vindt de prijsuitreiking plaats. Meer weten over BNA Beste Gebouw van het Jaar? In de Leeuwarder Courant stond een uitgebreid artikel  over de verkiezing. Dat leest u hier.