Professioneel vakmanschap van ontwerp tot realisatie

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma

Stem op ons Nieuw Grettinga-project

Ons nieuwbouwproject Nieuw Grettinga in Harlingen is genomineerd voor de Vredeman de Vries Architectuurprijs 2020. Afgelopen weekend werden de vijftien kanshebbers gepresenteerd in de Leeuwarder Courant. Je kunt tot 4 oktober hier stemmen voor de LC publieksprijs. 

In 2018 bouwden wij aan de Grettingalaan in Harlingen twaalf levensloopbestendige woningen. Penta Architecten maakte het ontwerp, geïnspireerd op de bebouwing die oorspronkelijk op het terrein aanwezig was; de drie lange metselwerk loodsen die na de oorlog lang het beeld hebben gedomineerd. De kapvorm, de bakstenen details en gebogen kozijnen zijn daarvan overgenomen en zorgen voor een mooie combinatie met de kenmerkende gerestaureerde Cocosfabriek.